Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krst otrok s potresnega območja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 01. 2017 / 08:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Krst otrok s potresnega območja

Papež bo zakrament krsta podelil 14. januarja v Domu svete Marte.

Papež Frančišek bo naslednjo soboto, 14. januarja, krstil otroke z italijanskega potresnega območja okoli mest Amatrice in Accumoli, kot je po navedbah Radia Vatikan oznanil škof v Rietiju, Domenico Pompili, med blagoslovitvijo dveh novih porodnih sob v bolnišnici San Camillo de Lellis v Rietiju. Na praznik Jezusovega krsta (8. januarja) bo sveti oče, kot veleva tradicija, v Sikstinski kapeli podelil zakrament svetega krsta novorojenim otrokom vatikanskih uslužbencev.



Papež Frančišek naj bi 14. januarja v svoji papeški rezidenci, Domu sv. Marte, krstil osem otrok, ki so bili rojeni po hudem potresu lanskega 24. avgusta. Potres je skoraj povsem uničil številne zgodovinske vasi na tem območju.

Frančišek je že v lanskem oktobru z nenapovedanim obiskom presenetil prebivalce Amatriceja, ki ga je potres prav posebej prizadel. V spremstvu škofa Pompilija je obiskal tamkajšnjo zasilno šolo in se pol ure pogovarjal z otroki. Ljudem je želel pokazati, da jim je blizu, je dejal po obisku. »Od prvega trenutka dalje sem čutil, da moram obiskati te kraje«, je pojasnil Frančišek. »Bližina in molitev« sta njegova načina za vlivanje upanja vsem prizadetim.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh