Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež krstil štiri male Frančiške

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 01. 2017 / 08:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež krstil štiri male Frančiške

Na praznik Jezusovega krsta je sveti oče v Sikstinski kapeli krstil 28 otrok vatikanskih uslužbencev.

Papež Frančišek je na včerajšnjo nedeljo Jezusovega krsta v Sikstinski kapeli v Vatikanu podelil zakrament svetega krsta 28 otrokom. Med njimi so bili štirje dečki po imenu »Francesco«, kar je italijanska oblika imena »Frančišek«. Pred znamenito Michelangelovo podobo poslednje sodbe je papež otroke vatikanskih uslužbencev po glavi oblil z blagoslovljeno vodo. Običajni otroški živžav je v nagovoru komentiral z besedami: »Koncert se je že začel, ali ne?« Tudi Jezusova prva pridiga v betlehemskem hlevu je bil jok, je pojasnil sveti oče. Vse navzoče mamice je spodbudil, naj otroke, ki jokajo zato, ker so lačni, pomirijo z dojenjem, kot je to storila Marija z Jezusom.

Na nedeljo Jezusovega krsta papež tradicionalno krščuje novorojene otroke svojih uslužbencev. Starše novokrščencev je pozval, naj svojim otrokom vero posredujejo z zgledom. Ne zadošča, da znamo natančno moliti izpoved vere, je Frančišek dejal v prostem nagovoru. »Dragi starši, za svoje otroke ste izprosili vero, vero, ki jo podeljujemo s svetim krstom. Vera pa pomeni življenje v veri, kajti vero je treba živeti. Napredovati na poti vere in zanjo pričevati«, je dejal sveti oče. Cerkev daje vero otrokom s svetim krstom, naloga staršev pa je, da veri pustijo rasti, jo ohranjajo, da vera postane pričevanje za druge.

Naslednjo soboto bo papež Frančišek znova podeljeval zakrament svetega krsta: tokrat bodo novokrščenci novorojenci žrtev uničujočega potresa, ki je osrednjo Italijo stresel v lanskem avgustu.

Vir: Kathpress
Foto: RV

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh