Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan krepi podporo begunski politiki Merklove

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 12. 2016 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan krepi podporo begunski politiki Merklove

Kardinal Parolin kritičen do »populističnih poskusov, da bi preprečili vsakršen sprejem beguncev«.

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je okrepil podporo begunski politiki nemške zvezne kanclerke Merklove. Merklova je pod pritiskom zaradi »izredno populističnih poskusov, da bi preprečili vsakršen sprejem beguncev«, je v pogovoru za italijanski časnik Corriere della Sera dejal vodilni vatikanski diplomat in dodal: »V tem trenutku je najbolj potreben pogum.«

Katoliška Cerkev podpira sprejem beguncev, vendar mora biti ta v skladu s stvarnostjo. Cerkev se dobro zaveda vseh obstoječih težav. Pomembno je, da se držimo skupnega načela: »Če je to načelo javnosti, je mogoče najti poti za rešitev problemov. Če pa prevlada načelo razdvojenosti, je konec, potem poti ni«, je pojasnil kardinal Parolin.

Vatikanski državni tajnik je zavrnil tudi tezo vojne med religijami. »Nobena vojna med religijami se ne dogaja«, je dejal Parolin. Prav z namenom, da bi se temu izognili, Cerkev ne želi sodelovati v igri tistih, »ki želijo uporabljati takšno logiko«. Cerkev namesto tega vedno govori o »instrumentalizaciji religije«, je pojasnil vatikanski državni tajnik.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh