Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oropali župnika župnije Rovte

Objava: 02. 02. 2021 / 10:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.02.2021 / 17:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Oropali župnika župnije Rovte

Oropali župnika župnije Rovte

Policisti so osumljence, ki so povzročili za 19.000 evrov škode, že prijeli, denar pa vrnili.

Janez Petrič je že več kot tri desetletja župnik v Rovtah. FOTO: Ivo Žajdela



Nov v vrsti zadnjih napadov na duhovnike ali cerkvene objekte se je po poročanju Večera in Dnevnika zgodil v noči na soboto, ko so osumljenci v župniji sv. Mihaela Rovte oropali tamkajšnjega dolgoletnega (že tri desetletja) župnika Janeza Petriča. Policisti so osumljence iz novomeškega romskega naselja Brezje, ki so povzročili za 19.000 evrov škode, že prijeli, denar pa vrnili.

Skupni imenovalec kaznivih dejanj: renault thalia

Časnika sta poročala, da so storilci k župniku prišli sredi noči, ga nasilno odvlekli v pisarno, tam odklenili sef in iz njega vzeli denar, nato pa mu zvezali roke na hrbtu z usnjenim pasom in noge s kravato ter pobegnili. Ko se je župnik rešil, je poklical policijo, ki je imela ob prihodu že informacije o avtomobilu znamke renault thalia, ki so ga uporabljali osumljenci nedavnih podobnih kaznivih dejanj – poskusa vloma v grosupeljsko cerkev sv. Jurija in v avtomobil tamkajšnjega župnika.


Nov v vrsti zadnjih napadov na duhovnike ali cerkvene objekte se je zgodil v noči na soboto. FOTO: Ivo Žajdela


Tožilstvo za vse osumljence zahtevalo pripor

Policisti so ugotovili, da so pred časom blizu romskega naselja Brezje že ustavili tako vozilo, v katerem so bili ob vozniku tudi stari znanci policije, zato so po ropu župnika v Rovtah patruljam naročili, naj opazujejo, če bi kje videle to vozilo. Ustavili so ga zgodaj zjutraj, okoli 4.30, v bližini Trebnjega, v njem je bilo pet ljudi, pa tudi 19.330 evrov in več rokavic, izvijačev in svetilk. Vse osumljence so privedli k preiskovalnemu sodniku v Ljubljani, tožilstvo je zanje zahtevalo pripor.

Minuli teden eksplozija v župniji Rudnik

Po navedbah župnika Janeza Petriča so osumljenci ukradli pet spominskih kovancev, 8500 evrov v lasti župnije in 3000 evrov v njegovi lasti, obenem so mu naredili še za 2000 evrov škode na oknu. Že minuli teden je storilec razstrelil eksplozivno telo domače izdelave za pastoralnim domom župnije Rudnik, le nekaj dni prej pa so vandali z balonom z barvo poškodovali fresko na stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh