Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Redovnice molijo za odpravo trgovine z ljudmi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 02. 2021 / 18:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.02.2021 / 18:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Redovnice molijo za odpravo trgovine z ljudmi

Redovnice molijo za odpravo trgovine z ljudmi

Mednarodna molitvena pobuda ob jutrišnjem svetovnem dnevu boja proti trgovini z ljudmi.

FOTO: Vatican Media

Ob svetovnem dnevu molitve in ozaveščanja o trgovini z ljudmi, ki ga obhajamo 8. februarja, mednarodna redovna mreža Talitha Kum, združenje v boju proti sodobnemu suženjstvu in trgovini z ljudmi, prireja spletni molitveni maraton. Kot poroča spletni portal Vatican News, bo dogodek v neposrednem prenosu na programu v ponedeljek, 8. februarja, od 10. do 17. ure. Ključnik molitvene pobude je #PrayAgainstTrafficking.

V Katoliški cerkvi bomo jutri že sedmič obhajali svetovni dan molitve in ozaveščanja o trgovini z ljudmi, ki ga je leta 2015 razglasil papež Frančišek. Sveti oče je navdihnil tudi celo vrsto pobud v boju proti trgovini z ljudmi.

Tema svetovnega dne molitve in ozaveščanja o trgovini z ljudmi v letošnjem letu je »Gospodarstvo brez trgovine z ljudmi«. S tem se letošnji molitveni dan navezuje na glavne vzroke trgovine z ljudmi in sodobnega suženjstva, na prevladujoči gospodarski model, katerega meje in protislovja je epidemija koronavirusne bolezni še okrepila, kot pišejo prireditelji molitvenega maratona.

Mreža Talitha Kum dejavna v 70 državah

Talitha Kum je redovna mreža, dejavna v 70 državah po svetu, ki si prizadeva za odpravo trgovine z ljudmi. Ustanovljena je bila leta 2009, rodila pa se je iz skupne želje, da bi že obstoječe dejavnosti redovnih skupnosti na tem področju med seboj povezali in še okrepili. Talitha Kum je projekt Mednarodne zveze vrhovnih redovnih predstojnic (UISG), v sodelovanju z Mednarodno zvezo vrhovnih redovnih predstojnikov (USG).

8. februarja v Katoliški cerkvi obhajamo bogoslužni spomin sv. Jožefine Bakhite (1869–1947) iz reda kanonsijank, Hčera božje ljubezni katere življenje na prehodu iz devetnajstega v dvajseto stoletje v Sudanu v Afriki so zaznamovale boleče izkušnje suženjstva.


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh