Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče se bo srečal z libanonskimi cerkvenimi voditelji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 05. 2021 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2021 / 12:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveti oče se bo srečal z libanonskimi cerkvenimi voditelji

Sveti oče se bo srečal z libanonskimi cerkvenimi voditelji

1. julija napovedan posvet o ukrepih za izboljšanje razmer v krizni državi.

Zapuščena tradicionalna libanonska hiša FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek se želi 1. julija letos v Vatikanu srečati s predstavniki vseh krščanskih Cerkva v Libanonu, poroča avstrijski Kathpress. Z njimi se želi posvetovati o ukrepih za izboljšanje razmer v tej krizni državi in moliti za mir, je papež pojasnil po včerajšnji opoldanski molitvi na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

O morebitnem obisku dežele, ki ga je nekoč že omenjal, sveti oče tokrat ni spregovoril. Mesec dni po uničujočih eksplozijah v bejrutskem pristanišču v začetku lanskega avgusta je papež v libanonsko prestolnico poslal svojega državnega tajnika, kardinala Pietra Parolina, da bi spodbudil dialog in reforme v državi ter tamkajšnji Katoliški cerkvi zagotovil potrebno podporo.

Po večletni gospodarski krizi je Libanon v zadnjih mesecih obtičal še v politični krizi, ker tamkajšnjim politikom nikakor ne uspe oblikovati uspešne delujoče vlade. Konec letošnjega aprila je papež v Vatikanu sprejel imenovanega predsednika libanonske vlade, Saada Haririja. Med pogovorom je voditelj Katoliške cerkve znova izrazil željo, da bi obiskal to krizno državo, takoj ko bodo razmere to dopuščale.

K pomoči poziva tudi ComECE

Že konec lanskega decembra je papež vse pristojne v Libanonu spodbudil, naj si prizadevajo za blagor vseh in naj se ne posvečajo zgolj zadovoljevanju lastnih interesov. V božičnem voščilu Libanoncem je zapisal, da je »globoko vznemirjen« zaradi »vsega trpljenja in bolečin«. Frančišek je obenem spodbudil prebivalce te preizkušane države, naj ne izgubijo upanja in poguma, da lahko njihova država nekoč znova postane zgled spoštljivega sožitja različnih religij in verskih skupnosti.

Pred dnevi je k pomoči Libanonu pozvala tudi Komisija škofovskih konferenc pri Evropski zvezi (ComECE), saj trenutna družbena in gospodarska kriza v državi močno ogroža številne dejavnosti tamkajšnjih cerkvenih socialnih služb.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh