Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

100 LET SVETOVNEGA SKAVTSKEGA GIBANJA

Objava: 01. 08. 2007 / 10:54
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

100 LET SVETOVNEGA SKAVTSKEGA GIBANJA

Letos svetovno skavtsko gibanje praznuje 100-letnico svojega obstoja. Praznovanje je vrhunec doseglo danes, 1. avgusta, na dan, ko je ustanovitelj skavtskega gibanja, anglež lord Baden Powell, popeljal skupinico skavtov prvič na taborjenje.

Zgodovinski tabor se je začel z njegovim piskom na rog afriške gazele 1. avgusta leta 1907. Ta zvok se je danes ponovno slišal ob 9. uri zjutraj, ko je zadonel z otoka Brownsea, s kraja prvega skavtskega tabora. Ob 9. uri zjutraj, so se vse skavtinje in skavti po svetu z obnovitvijo skavtske obljube združili v spominu na preteklih 100 let ter obljubili, da si bodo prizadevali za življenje po skavtskih vrednotah in zakonih, ter s tem gradili boljši svet za vse tudi naslednjih 100 let.

Slovenske skavtinje in skavti, člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, bodo 100-letnico obeležili na poseben način. Danes je v Ljubljani celodnevno skavtsko praznovanje, v katerega je vključeno več kot 1200 skavtinj in skavtov iz vse Slovenije. Osrednje praznovanje poteka na različnih lokacijah v Ljubljani. Skupaj so obnovili skavtske obljube, ob 10. uri pa so na Prešernovem trgu pripravili skavtski zajtrk za vse mimoidoče. Sledila je fotoorientacija po mestu, ob 16. uri pa se bodo pričele skavtske igre in delavnice v parku Kodeljevo. Ob 18.30 uri bo v parku Kodeljevo zaključna prireditev ob praznovanju 100-letnice.


VEČ

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh