Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

60. obletnica zakoncev Žakelj

Za vas piše:
Neža Šivec
Objava: 15. 09. 2020 / 07:53
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2020 / 10:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
60. obletnica zakoncev Žakelj

60. obletnica zakoncev Žakelj

Janez in Angelca Žakelj sta v začetku meseca praznovala 60. obletnico poroke.
V nedeljo, 13. 9. 2020, smo v družinskem krogu na Mirenskem Gradu praznovali 60. obletnico skupnega življenja Janeza in Angelce Žakelj. Ata Janez ima 96 let, mama Angelca (rojena Rotar) pa 92. V šestdesetih letih zakona sta ustvarila topel dom in vzgojila šest otrok in k sebi sprejela še sedmega. Razveseljuje ju tudi dvajset vnukov in štirje pravnuki.

Kdor prvič sreča ata in mamo, takoj spozna, da je srečal dva srečna človeka. Njune oči mu povedo, da imata rada, njuna drža, da sta ponižna in odprta, iz njunih rok prepozna leta trdega dela in mnogih preizkušenj. Pogovor z njima ga navda z veseljem, vztrajno nosita svoje križe in vse izročata Bogu. Vse je zanj, vse od njega.


Človeka navduši, kako živo zna pripovedovati ata, kako prodorna je njegova misel, v njegovem smislu za humor pa modrost. Tudi mama je bistra, v kratkem srečanju te zna videti, slišati in razumeti.


Foto: Katja Kovšca

Z zahvalno mašo, ki jo je v kapeli Gnidovčevega doma daroval njun sin, lazarist Peter Žakelj, smo začeli naše skupno slavje. Staršema se je zahvalil za njun zgled mladosti, vztrajno hojo za Kristusom in odprtost v vseh življenjskih preizkušnjah. Nadaljevali smo s kosilom, torto in druženjem.

Mami in atu smo hvaležni za njuno ljubezen. Lepo je videti, da se imata vedno bolj rada. Dragoceni so nam trenutki, ki jih doživimo z njima.

Bogu hvala za ata Janeza in mamo Angelco!


Foto: Katja Kovšca

Kupi v trgovini

Novo
365 dni z Božjo besedo
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh