Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Akademsko sodelovanje med Svetim sedežem in Kitajsko

Objava: 18. 12. 2012 / 10:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Akademsko sodelovanje med Svetim sedežem in Kitajsko

V veljavo je stopil sporazum med Svetim sedežem in Kitajsko o sodelovanju na področju visokošolstva.

V Vatikanu in Tajpeju so predstavniki Svetega sedeža in Kitajske včeraj izmenjali verbalno noto, s katero sta Sveti sedež in Kitajska zaključila postopek za vstop v veljavo kulturno-administrativnega sporazuma. Kot poroča Radio Vatikan, gre za sporazum med vatikansko Kongregacijo za katoliško vzgojo in kitajskim ministrstvom za šolstvo glede sodelovanja na področju visokega šolstva in priznanja študijev, kvalifikacij, diplom in nazivov.

Sporazum, ki ima triindvajset členov, sta predstavnika obeh držav podpisala 2. decembra 2011 v Tajpeju. Dokument se nanaša na dve področji: na akademsko-administrativni ravni ureja vzajemno priznanje študijev, kvalifikacij, diplom in nazivov, ureja pa tudi sodelovanje na področju visokošolskega poučevanja, ki dovoljuje prisotnost katoliške Cerkve na univerzah na kitajsko govorečih območjih.

Za Sveti sedež to pomeni, da Kitajska priznava študij in akademske nazive, pridobljene na cerkvenih izobraževalnih ustanovah po vsem svetu, da so upoštevane kanonske norme glede strukture in upravljanja katoliških šol in cerkvenih teoloških fakultet v Tajvanu, in da je Svetemu sedežu dana možnost posredovanja krščanskih vrednot v akademskem okolju ter tudi na drugih fakultetah, ne le teoloških.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh