Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali Planned Parenthood izvaja genocid nad temnopoltimi?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 09. 2020 / 08:39
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2020 / 09:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ali Planned Parenthood izvaja genocid nad temnopoltimi?

Kanye West: splav je prvi vzrok smrti med Afroameričani.
Kanye West, eden najuspešnejših glasbenikov na svetu v sodobnem času in kandidat za novega ameriškega predsednika, je v nedavnem pogovoru za medije znova ostro napadel ameriške klinike za splave »Planned Parenthood«.

V pogovoru s televizijskim voditeljem Nickom Cannonom je omenjeni organizaciji očital, da izvaja genocid nad temnopoltimi Američani. Splav je namreč prvi vzrok smrti med Afroameričani v Združenih državah Amerike. Po podatkih Centra za nadzor in preprečevanje bolezni (Center for Disease Control and Prevention/CDC) več temnopoltih v ZDA umre zaradi splava kot za posledicami virusa HIV oz. aidsa, zaradi umora, sladkorne bolezni, nesreč, rakavih obolenj in srčnih bolezni skupaj, je pojasnil West.

V petdesetih letih je bilo umorjenih več kot 22 milijonov temnopoltih, in sicer ciljno in strateško. »Klinike Planned Parenthood so bile ustanovljene na območjih, kjer so se naseljevale manjšine, da bi tam morili temnopolte Američane,« je v pogovorni oddaji izjavil Kanye West.

Glasbenik je spregovoril tudi o svojem čustvenem predvolilnem nastopu v ameriški zvezni državi Južna Karolina. V svojem nagovoru je priznal, da sta z ženo skoraj splavila svojo danes sedemletno hčer. O tem sprva ni želel govoriti, nato pa ga je po njegovih besedah k temu spodbudil Bog. In njegov govor je že imel pozitivne posledice: zaradi omenjenega predvolilnega nastopa se je že več ljudi odločilo za življenje svojih nerojenih otrok, je pojasnil West.

Organizacija Planned Parenthood je največja ponudnica za opravljanje splavov v Združenih državah Amerike. V letih 2016-17 je opravila nekaj manj kot 40 odstotkov vseh splavov v državi. Inštitut Guttmacher ocenjuje, da je bilo leta 2017 skupno opravljenih 862.320 splavov. Planned Parenthood v svojem poslovnem poročilu za leto 2016-2017 navaja, da so opravili 321.384 splavov, v letu 2017-2018 pa 332.757.

Foto: Facebook / PersonhoodEducation

Kupi v trgovini

Onkraj stiske
Duhovna rast
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh