Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški škofje čestitali zmagovalcu predsedniških volitev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 11. 2020 / 10:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2020 / 14:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški škofje čestitali zmagovalcu predsedniških volitev

Joe Biden »drugi katoličan na predsedniškem položaju za Johnom F. Kennedyjem«.

Nadškof Jose H. Gomez FOTO: Vatican Media

Škofovska konferenca Združenih držav Amerike je Joeju Bidenu čestitala ob zmagi na predsedniških volitvah v državi. Biden je za Johnom F. Kennedyjem drugi katoličan na položaju ameriškega predsednika, je ob koncu tedna pojasnil predsednik Škofovske konference ZDA, nadškof Jose H. Gomez. »Čestitamo tudi senatorki Kamali D. Harris iz Kalifornije, ki je bila kot prva ženska izvoljena na položaj podpredsednice,« je dejal nadškof v Los Angelesu.

»Bogu se zahvaljujemo za blagoslov svobode,« je še zapisano v izjavi za javnost. Potem ko je ameriški narod sprejel svojo odločitev, je napočil čas, da se politični voditelji povežejo v duhu narodne enotnosti ter obvežejo k dialogu in sklepanju kompromisov v blagor celotnega naroda. »Verjamem, da imamo katoličani v tem trenutku ameriške zgodovine posebno dolžnost, da si prizadevamo za mir, spodbujamo bratstvo in medsebojno zaupanje ter da molimo za novega duha resničnega domoljubja v naši državi,« je zapisal nadškof Gomez.

O viziji ameriških misijonarjev in ustanovnih očetov

»Demokracija zahteva, da se vsi vedemo kot krepostni ljudje, ki smo se sposobni obvladati. Zahteva, da spoštujemo svobodno izražanje mnenj ter drug drugega srečujemo z zastonjsko ljubeznijo in spoštovanjem, tudi če si morda nismo edini v svojih razpravah glede vprašanj zakonodaje in javnega delovanja,« poudarjajo ameriški škofje.

Na koncu izjave za priprošnjo prosijo Devico Marijo, »zavetnico tega velikega naroda«. »Naj nam pomaga, da bomo med seboj sodelovali ter udejanjili čudovito vizijo ameriških misijonarjev in ustanovnih očetov – en narod, nerazdeljen pred Bogom, ki spoštuje svetost slehernega človeškega življenja ter vsakemu posamezniku zagotavlja versko svobodo in svobodo vesti,« tako katoliški škofje v ZDA v svoji izjavi.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh