Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski škof računa na spreobrnjenje tisočev laikov

Objava: 10. 11. 2010 / 08:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski škof računa na spreobrnjenje tisočev laikov

Po poročanju britanskih medijev naj bi novi ordinariat za anglikance, ki želijo prestopiti v katoliško Cerkev, ustanovili prihodnje leto ob binkoštih.

Po mnenju anglikanskega škofa iz Fulhama, oseminšestdesetletnega Johna Broadhursta, bi lahko kaj kmalu več tisoč anglikanskih laikov v Angliji in Walesu prestopilo v katoliško Cerkev. Kot je povedal za britanski časnik ‘The Times’, se številni ljudje iskreno zanimajo za novi ordinariat, ki naj bi ga za prestopa željne anglikance ustanovili v Vatikanu. Škof Broadhurst je eden izmed petih anglikanskih škofov, ki so minuli ponedeljek napovedali svoj prestop v katoliško Cerkev.

Svojo odločitev utemeljuje s škofovskim posvečevanjem žensk, s čimer se ne strinja, je škof Broadhurst pojasnil za ‘The Times’, pa tudi ‘s ponudbo papeža, ki je nismo mogli zavrniti’. S konstitucijo ‘Anglicanorum coetibus’ je Benedikt XVI. pred letom dni ustvaril možnost za anglikanske kristjane, da prestopijo v katoliško Cerkev in ob tem ohranijo lastne cerkvene strukture in svojo bogoslužno tradicijo.

Katoliška škofovska konferenca Anglije in Walesa bo na svoji redni skupščini prihodnji teden razpravljala o vprašanju ustanovitve novega ordinariata, je minuli ponedeljek sporočil londonski pomožni škof Alan Hopes. Po poročanju medijev naj bi novi ordinariat ustanovili prihodnje leto ob binkoštih.

Kot je še pojasnil škof Broadhurst, bodo seveda anglikanski duhovniki, ki imajo svoje družine, korak temeljito premislili, saj katoliška Cerkev svojim duhovnikom ne nudi ne plačila ne službenih stanovanj. Cerkvene zgradbe bodo sodeč po poročilu v časniku skupaj uporabljali tako anglikanski kot katoliški verniki.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/4C89ED05BA6F34C1C12577D60031D6DE?OpenDocument

Na fotografiji: fulhamski škof John Broadhurst

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh