Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski škofje na posvet o prestopu v katoliško Cerkev

Objava: 03. 05. 2010 / 09:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski škofje na posvet o prestopu v katoliško Cerkev

Kot je poročal ‘The Sunday Telegraph’, so trije anglikanski škofje odpotovali na pogajanja v Vatikan

Trije anglikanski škofje so po poročanju britanskih medijev odpotovali v Vatikan na pogajanja o morebitnem prestopu pod okrilje katoliške Cerkve. Po podatkih, objavljenih v časniku ‘The Sunday Times’, naj bi v Vatikan pretekli teden odpotovali John Broadhurst, škof londonske škofije Fulham, ter škofa Keith Newton iz škofije Richborough in Andrew Burnham iz škofije Ebbesfleet.

Katoliški škof v Westminstru, Vincent Nichols, o srečanju v Vatikanu ni bil obveščen. Domnevni razlog za prestop anglikanskih škofov in njihovih skupnosti naj bi bili načrti anglikanske Cerkve, da uvede škofovstvo za ženske duhovnice. Pogajanja o skupinskem prestopu anglikancev v katoliško Cerkev bi lahko v luči septembrskega obiska Benedikta XVI. v Veliki Britaniji poskrbela za določene napetosti.

V lanskem novembru je papež Benedikt XVI. s konstitucijo ‘Anglicanorum coetibus’ poskrbel za možnost, da anglikanski kristjani z lastnimi cerkvenimi strukturami in z ohranjeno liturgično tradicijo prestopijo pod okrilje katoliške Cerkve.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh