Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avstralska Cerkev meri svoje okoljevarstvene grehe

Objava: 21. 07. 2009 / 16:32
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avstralska Cerkev meri svoje okoljevarstvene grehe

Cerkev je naročila izmero izpusta CO2 v ozračje

Katoliška Cerkev v Avstraliji želi izmeriti svoje okoljevarstvene grehe. Pristojnim ustanovam je naročila strokovno izmero izpusta ogljikovega dioksida v ozračje, projekt pa je poimenovala po rojstnem kraju svetega Frančiška, zavetnika okoljevarstva, 'Assisi'.

Kot je sporočila okoljevarstvena organizacija Avstralske škofovske konference, naj bi izmerili izpuste iz tisočih cerkva, župnišč, šol, bolnišnic ipd., po prvih ocenah pa so okolju škodljivi izpusti CO2 iz cerkvenih ustanov tako visoki kot tisti iz vladnih (z izjemo vojske).

Čeprav so se meritve pravzaprav šele začele, 'Catholic Earthcare' na spletni strani avstralske katoliške Cerkve že prinaša podatek, da naj bi cerkvene ustanove v Avstraliji v ozračje letno spustile med 1,2 in 1,5 milijona ton ogljikovega dioksida.

Ime projekta, 'Assisi', pa poleg rojstnega kraja svetega Franšička pomeni tudi kratico za 'a strategic, system- based integrated initiative' (strateška, sistemsko usmerjena celostna pobuda). Projekt z najmodernejšimi merilnimi tehnologijami izvaja zasebno podjetje 'CarbonSystems Australia', direktor podjetja David Solsky pa ga označuje za 'najverjetneje trenutno največji prostovoljni okoljevarstveni program v Avstraliji'.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh