Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bangladeš: zaradi koronakrize narašča število otroških porok

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 08. 2020 / 10:20
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2020 / 10:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bangladeš: zaradi koronakrize narašča število otroških porok

Med vladnimi koronaukrepi tudi nižje pristojbine za poroko.

Foto: Vatican News

V Bangladešu v zadnjih mesecih prirejajo vedno več otroških porok, eden od vzrokov za poročanje mladoletnih oseb pa je tudi dejstvo, da je tamkajšnja vlada med ukrepi v boju proti epidemiji koronavirusa občutno znižala pristojbine za poroko.

Po navedbah ucanews je bilo v tem času na bangladeškem podeželju poročenih na stotine otrok, zgolj v kraju Keshobpur so jih od marca zabeležili najmanj štirideset. Zmanjšuje se sicer število registriranih sklenitev zakonske zveze, obenem pa narašča število neregistriranih porok, med katere praviloma sodijo tudi otroške poroke.

V statistiki držav, kjer še prihaja do otroških porok, je Bangladeš po številu trenutno na četrtem mestu – za Nigrom, Srednjeafriško republiko in Čadom. Okoli 59 odstotkov deklic v Bangladešu se po navedbah Unicefa poroči še pred dopolnjenim 18. rojstnim dnevom. V ozadju teh odločitev so predvsem revščina, pomanjkljiva izobrazba, pomanjkanje socialne varnosti in tradicionalne predstave o časti družine.

Katoliška cerkev v Bangladešu glede otroških porok vodi politiko ničelne strpnosti; po navedbah ucanews ji je to uspelo izkoreniniti vsaj v svojih občestvih.

Kupi v trgovini

Notranji glas ljubezni
Duhovna rast
17,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh