Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. misijon označil kot temeljno poslanstvo Cerkve

Objava: 25. 10. 2010 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. misijon označil kot temeljno poslanstvo Cerkve

Na naslednji redni škofovski sinodi leta 2012 bodo škofje razpravljali o novi evangelizaciji, geslo sinode pa bo 'Nova evangelizacija za širitev krščanske vere'.

Papež Benedikt XVI. je ob misijonski nedelji izpostavil osrednji pomen oznanjevanja vere. Kot je dejal v svojem nagovoru med molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu, je Cerkev od Kristusa dobila naročilo, naj vsem ljudstvom na Zemlji oznanja evangelij, njeni člani pa naj bodo poslanci njegovega zveličanja in miru. Uradno geslo svetovnega dneva misijonov je 'Izgradnja cerkvene skupnosti je ključ misijona'.

Kadar koli in kjer koli Cerkev pristopa k slehernemu človeu in mu prek Kristusa ponuja 'polnost življenja'. To tudi danes velja za Cerkev na Bližnjem vzhodu, je dejal Benedikt XVI. z mislijo na slovesno bogoslužje, ki ga je na včerajšnjo misijonsko nedeljo daroval v baziliki sv. Petra v Vatikanu ob zaključku posebne škofovske sinode za Bližnji vzhod. Naloga misijonov ni napraviti revolucije v svetu, pač pa svet preobraziti v smislu Jezusa Kristusa.

Benedikt XVI. je tudi poudaril, da oznanjevanje vere ni delo posameznika, pač pa naloga celotne Cerkve. Po papeževih besedah smo vsi del tega poslanstva in nosimo skupno odgovornost, da Božja beseda doseže slehernega človeka. Z namenom, da bi še izpostavili pomen misijona, bodo škofje na naslednji redni škofovski sinodi leta 2012 razpravljali o novi evangelizaciji, geslo sinode pa bo 'Nova evangelizacija za širitev krščanske vere', je ob zaključku včerajšnjega nagovora napovedal sveti oče.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh