Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. omilil strogo prepoved uporabe kondomov

Objava: 22. 11. 2010 / 09:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. omilil strogo prepoved uporabe kondomov

V novi knjigi, ki bo uradno predstavljena jutri, je zapisal, da obstajajo posamezni primeri, v katerih je uporaba kondoma moralno sprejemljiva.

Katoliška Cerkev bo očitno omilila strogo prepoved uporabe kondomov. Po besedah papeža Benedikta XVI. obstajajo posamezni primeri, v katerih je uporaba kondoma moralno sprejemljiva, denimo kadar je prisotna nevarnost okužbe z virusom HIV. Tako je v svoji včerajšnji izdaji zapisal vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano', ki je tik pred njenim izidom predstavil knjigo pogovorov papeža Benedikta XVI. z nemškim časnikarjem Petrom Seewaldom. Knjigo z naslovom 'Luč sveta' bodo v Vatikanu uradno predstavili jutri.

V pogovorih z nemškim časnikarjem je sveti oče obenem izrazil zahtevo po 'humanizaciji' spolnosti. Osredotočanje na kondome pomeni banalizacijo spolnosti, besede svetega očeta navajajo v vatikanskem časniku, ta banalizacija pa je ravno nevarni vzrok, da številni ljudje spolnosti več ne vidijo kot izraz svoje ljubezni, temveč kot neke vrste drogo, ki je sama sebi namen. Boj proti banalizaciji spolnosti je del obširnih prizadevanj, da bi bila spolnost pozitivno vrednotena in da bi lahko imela pozitiven učinek na celotno človeštvo.

Obstajajo posamezni primeri, ko denimo kondom uporablja prostitutka, saj je to lahko prvi korak k večji odgovornosti, da bi morda spet lahko razvila občutek za to, da ni vse dovoljeno in da ne smemo početi vsega, kar se nam zazdi, 'L'Osservatore' navaja odlomke iz nove knjige. To pa seveda ni način, še pojasnjuje papež, kako premagati zlo okužbe z virusom HIV.

Benedikta XVI. so na njegovem afriškem potovanju v letošnji pomladi ostro kritizirali zaradi izjave o AIDS-u in uporabi kondomov. Takrat je dejal, da problematike AIDS-a ni moč rešiti z razdeljevanjem kondomov. Narediti je potrebno precej več, in katoliška Cerkev s svojo skrbjo za obolele ravno v Afriki naredi ogromno v boju proti tej zahrbtni bolezni in v skrbi za njene žrtve.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/130F1BBFB31815D2C12577E0002FE59E?OpenDocument

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh