Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. se je spomnil žrtev potresa na Haitiju

Objava: 10. 01. 2011 / 08:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. se je spomnil žrtev potresa na Haitiju

Sveti oče je v svojem nagovoru poseben pozdrav namenil tudi koptskim kristjanom v Egiptu in jim ponovno zagotovil svojo solidarnost.

Papež Benedikt XVI. je po včerajšnji sveti maši z okna apostolske palače zbranim vernikom na trgu svetega Petra razložil pomen praznika Jezusovega krsta in tudi pomen krsta za vse nas, saj s krstom postanemo Božji otroci in udje Kristusovega mističnega telesa Cerkve. Papež je pojasnil kako se je vse to ponovno dogodilo dopoldan, ko je krstil enaindvajset novorojenčkov. Vse verne je sveti oče spodbudil, da bi ponovno odkrili lepoto tega, da smo krščeni in tako veselo pričevali za lastno vero, da bi obrodila sadove dobrote in sožitja.

Nagovor je zaključil s priprošnjo k blaženi Devici Mariji, pomočnici kristjanov, naj posreduje za vse starše, ki se pripravljajo na krst svojih otrok, pa tudi za katehete, naj bo vsa skupnost deležna veselja ob prerojenju iz vode in Svetega Duha.

Po blagoslovu se je sveti oče spomnil prebivalcev Haitija 'leto dni po uničujočem potresu, kateremu je žal sledila še težka epidemija kolere', in navzočim povedal, da je včeraj tja odpotoval kardinal Robert Sarah, predsednik Papeškega sveta Cor Unum, s poslanstvom, da jim tako izrazi njegovo bližino in bližino vse Cerkve.

V potresu, ki je to karibsko državo prizadel 12. januarja lani, je življenje izgubilo okoli dvestopetdeset tisoč ljudi. Prihodnjo sredo bo vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone v rimski baziliki Santa Maria Maggiore daroval spominsko sveto mašo za vse žrtve potresa.

Sveti oče je v svojem nagovoru po včerajšnji molitvi angelovega češčenja poseben pozdrav namenil tudi koptskim kristjanom v Egiptu in jim ponovno zagotovil svojo solidarnost. V silvestrski noči je v bombnem napadu na koptsko cerkev v egiptovskem mestu Aleksandrija življenje izgubilo triindvajset vernikov. Benedikt XVI. je drugi dan novega leta dejanje označil kot 'strahopetno potezo smrti', ki žali Boga in celotno človeštvo.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh