Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

[Beremo z Družino] Na pravi strani zgodovine

Objava: 26. 02. 2021 / 05:48
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.02.2021 / 20:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
[Beremo z Družino] Na pravi strani zgodovine

[Beremo z Družino] Na pravi strani zgodovine

Odlomek iz newyorške uspešnice Bena Shapira je prebral msgr. dr. Jože Plut.

Iz knjižne uspešnice Bena Shapira bere msgr. dr. Jože Plut, župnijski upravitelj na Polici in arhidiakon za Gorenjsko. FOTO: Ksenja Hočevar


[BEREMO Z DRUŽINO] najdete na Facebook strani Knjige Druzina.si.

Msgr. dr. Jože Plut, župnijski upravitelj na Polici, arhidiakon za Gorenjsko, nekdanji vojaški vikar (2000–2015) in tudi duhovni asistent Družine in Aleteie, bere iz knjige Na pravi strani zgodovine (Kako sta razum in etična opredelitev naredila Zahod velik). Avtor newyorške uspešnice Ben Shapiro pravi, da smo kot civilizacija padli v dobo moralnega subjektivizma in individualnega hedonizma ter povsem izgubili občutek za skupnost in skupno dobro.



»Šestnajst let sem bil v Slovenski vojski in sem, po službeni dolžnosti, videl marsikakšno civilizacijo. In prav zato mi je nova knjiga ameriškega Žida Bena Shapira še kako pri srcu. Ob koncu te zanimive knjige avtor razmišlja, kako bi z ženo svojima otrokoma podal najboljši vpogled v civilizacijo, iz katere izhajata, torej v našo zahodno civilizacijo,« je pred branjem odlomka iz knjige navedel msgr. dr. Jože Plut.

Shapiro v pričujoči knjigi, ki je v prevodu Nikija Neubauerja izšla pri založbi Družina, razgalja, zakaj se je zahodna civilizacija znašla v krizi glede lastne biti in idej. Avtor trdi, da smo vse prezlahka dopustili, da se v imenu politične korektnosti omejijo naše individualne pravice, da otroke učimo, da so njihova čustva pomembnejša od dialoga, podprtega z argumenti, da je smisel življenja poljuben in popolnoma podrejen subjektivnemu.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

[Beremo z Družino] Vrnitev Mladega princa

[Beremo z Družino] Mesarjeva mandragora

[Beremo z Družino] Lampedusa, sredi morja solza

[Beremo z Družino] Kje je Bog v času koronavirusa?

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh