Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bo Chris Patten novi britanski veleposlanik v Vatikanu?

Objava: 07. 10. 2010 / 09:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bo Chris Patten novi britanski veleposlanik v Vatikanu?

Nekdanji evropski komisar je bil med prireditelji in logisti papeževega potovanja v Veliko Britanijo septembra letos.

Chris Patten, nekdanji evropski komisar in guverner v Hong Kongu, bi lahko postal naslednji veleposlanik Združenega kraljestva pri Svetem sedežu. Kot je poročal konzervativni britanski časnik ‘The Daily Telegraph’, je Pattnovo nedavno potovanje v Vatikan poskrbelo za številna ugibanja v tej smeri.

Uradno se je Patten, ki trenutno opravlja naloge kanclerja na oxfordski univerzi, udeležil konference o angleško-italijanskih odnosih v Rimu. Opazovalci pa njegovo potovanje vidijo kot znamenje, da bi Patten ob koncu leta kot naslednik Francisa Campbella lahko prevzel mesto veleposlanika pri Svetem sedežu.

Kot soprireditelj in logist potovanja papeža Benedikta XVI. v Veliko Britanijo septembra letos je Patten poskrbel za to, da vse napetosti in težave v ozadju priprav niso prišle v ospredje. S tem naj bi si pridobil precejšnjo naklonjenost Vatikana.

V Veliki Britaniji so nedavno imenovali novega veleposlanika Združenega kraljestva v Italiji. Odslej bo to delo opravljal Christopher Prentice, ki naj bi svojo novo službo nastopil istočasno kot novi britanski veleposlanik v Vatikanu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh