Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanska zdravstvena služba suspendirala nasprotnico splava

Objava: 29. 12. 2010 / 10:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanska zdravstvena služba suspendirala nasprotnico splava

Katoliški uslužbenki zaradi razdeljevanja letakov proti splavu grozi disciplinski postopek in celo izguba delovnega mesta.

Ker je svojim delovnim kolegom razdeljevala letake proti splavu, so neko katoliško uslužbenko britanske zdravstvene službe NHS suspendirali z delovnega mesta. Kot je poročal britanski časnik 'The Daily Telegraph', je devetintridesetletna uslužbenka letake razdeljevala zato, ker jo je skrbelo, da pacienti v njihovi svetovalnici za načrtovanje družine niso dovolj izčrpno poučeni o možnih psiholoških posledicah umetne prekinitve nosečnosti.

Sodelavki ene izmed londonskih zdravstvenih služb zdaj grozi disciplinski postopek in morda celo izguba delovnega mesta. Sama pri svojem početju ne vidi nikakršnih težav in se ne čuti krivo, zato svoj primer opisuje kot 'diskriminacijo'. Pravno pomoč je poiskala v 'Krščanskem pravnem središču', skupini krščanskih odvetnikov.

Razmerje med verskim prepričanjem in delovanjem v javnih službah je v Veliki Britaniji precej sporno. Že leta 2008 so v grofiji Somerset začasno suspendirali neko medicinsko sestro, ker je pacientki ponudila, da bo zanjo molila. Leta 2009 pa je neka druga medicinska sestra v grofiji Gloucestershire dala odpoved na delovnem mestu, ker ji je delodajalec prepovedal nošenje križca na verižici okoli vratu.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh