Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanske Cerkve pozivajo k umiku iz Libije

Objava: 29. 03. 2011 / 07:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanske Cerkve pozivajo k umiku iz Libije

Odločilnega pomena je, meni katoliški vojaški škof Richard Moth, da zavezniška vojska ne pozabi meja svojega poslanstva.

Cerkveni predstavniki in skupine v Veliki Britaniji pozivajo k umiku iz vojaškega posredovanja v Libiji. Kot je minuli teden poročal anglikanski tednik 'The Church Times', je anglikanski škof iz Exetra, Michael Langrish, opozoril, da lahko vojna v Libiji močno ogrozi medverske odnose po svetu. Mirovno združenje 'Anglican Pacifist Fellowship' pa je po navedbah tednika izrazilo ostro kritiko, da nevojaška sredstva niso bila izkoriščena v poln meri.

Krščanska organizacija 'Ekklesia' je izrazila obžalovanje, ker bo med vojaškim posegom v Libiji 'neizogibno prišlo do smrti številnih civilistov, začarani krog nasilja pa se bo še povečal'. Tudi katoliški vojaški škof Richard Moth je po navedbah časnika 'The Catholic Herald' pozval k previdnosti. Odločilnega pomena je, meni škof Moth, da zavezniška vojska ne pozabi meja svojega poslanstva. Edina utemeljitev za napad na Gaddafijeve čete je lahko zaščita civilnega prebivalstva.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh