Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski škofje podprli tradicionalni nauk o zakonu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 03. 2015 / 06:44
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanski škofje podprli tradicionalni nauk o zakonu

461 katoliških duhovnikov v Veliki Britaniji je napisalo pismo udeležencem letošnje sinode o družini.

Skoraj 500 duhovnikov v Veliki Britaniji je podpisalo odprto pismo, v katerem spodbujajo sinodalne očete, ki se bodo udeležili jesenske sinode o družini, naj jasno in neomajno zagovarjajo cerkveni nauk o zakonski zvezi.



Pismo je minuli teden objavil britanski katoliški časnik Catholic Herald. »Kot katoliški duhovniki želimo zagotoviti neomajno zvestobo tradicionalnemu nauku o zakonski zvezi in resničnemu pomenu človekove spolnosti, ki temeljita na Božji besedi in ki ju cerkveni učitelji podajajo že dva tisoč let«, so zapisali britanski duhovniki.

Na izredni sinodi o družini oktobra lani je prišlo do številnih burnih razprav o vprašanju, ali naj znova civilno poročeni zakonci v določenih okoliščinah prejemajo zakrament svetega obhajila – predlog, ki ga je po navedbah časnika Catholic Herald predstavil nemški kardinal Walter Kasper.

Duhovniki v pismu prosijo sinodalne očete, naj jasno in enoznačno podprejo nespremenljivi moralni nauk Cerkve, s čimer bodo odpravili sleherni dvom in potrdili vero. Kot je neimenovani duhovnik povedal za omenjeni časnik, naj bi nekateri visoki cerkveni predstavniki izvajali določen pritisk na duhovnike, da pisma sinodalnim očetom ne bi podpisali,

Vir: kath.net
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh