Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Cerkev mora pare spremljati tudi po poroki«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 09. 2018 / 09:32
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2018 / 09:49
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Cerkev mora pare spremljati tudi po poroki«

Papež spodbuja »stalni katehumenat« za sveti zakon, s sodelovanjem izkušenih strokovnjakov.

Po mnenju papeža Frančiška bi morala Cerkev zakonske pare spremljati in jim nuditi podporo tudi po poroki. Zakrament svetega zakona potrebuje »stalni katehumenat«, je sveti oče poudaril v včerajšnjem nagovoru udeležencem tečaja o družini in zakonu v organizaciji rimske škofije in Rimske rote. K temu ne sodi zgolj intenzivna priprava zaročencev na zakon in primerno slavje, temveč tudi ustrezno spremljane v prvih letih zakona. Te pomoči naj ne bi nudili le duhovniki, ampak tudi drugi pastoralni delavci, psihologi in predvsem izkušeni zakonci.

Ko se v zakonu pojavijo težave, za to ni kriva le prikrita nezrelost partnerjev, ampak tudi šibka vera in pomanjkanje cerkvenega spremljanja, je dejal Frančišek. Številne škofije po svetu sicer prirejajo tečaje priprave na zakon, ki lahko močno izboljšajo dejanski položaj mladih parov, toda po poroki so številni zakonci preprosto prepuščeni sami sebi.

Papež je udeležence tridnevnega tečaja nagovoril ob sklepu srečanja, ob tem pa je še enkrat spomnil, da poroka ni le »družbeni dogodek«, ampak zakrament, ki izraža voljo zakoncev, »da bi skupaj ustvarila nekaj, česar se ne sme izdati ali opustiti«.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Jordan Peterson, Bog in krščanstvo
Duhovna rast
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh