Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Cerkev naj jasno podpira neločljivost zakonske zveze«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 10. 2015 / 10:59
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Cerkev naj jasno podpira neločljivost zakonske zveze«

Več kot sto konvertitov je napisalo odprto pismo sinodi.

Sinoda bi morala poudarjati neločljivost zakonske zveze z vso resnico in vsej njeni lepoti. Tudi če je zakonska zveza zahtevna stvar in v zahodni kulturi nepriljubljena, kljub temu izraža globoke resnice o človeku, je zapisalo več kot sto posameznikov, ki so bili kot odrasli ljudje sprejeti v katoliško Cerkev. Mnogi izmed njih poučujejo na uglednih katoliških fakultetah. Vatikanski izvedenec Sandro Magister je odprto pismo objavil na svojem blogu.



Podpisniki izrekajo svoje pomisleke glede nekaterih predlogov, da bi znova civilno poročeni zakonci pod določenimi pogoji smeli prejemati zakrament svetega obhajila. Ti predlogi so nezdružljivi z neločljivostjo zakonske zveze.

Pastoralni odgovori, ki ne upoštevajo resnice o človeku, lahko le še povečajo trpljenje tistih, ki naj bi jim pomagali, se bojijo podpisniki odprtega pisma.

Svet preroško pričevanje Cerkve danes potrebuje bolj kot kdaj koli prej. Človeškost prvih kristjanov je mnoge ljudi izredno pritegnila. Med drugim se je kazala tudi v odnosu do žensk, otrok, človeške spolnosti in zakonske zveze. To velja še danes, kot lahko vidimo na primeru podpisnikov. Vse je navdušil nauk o katoliškem zakonu, so zapisali v pismu.

Med podpisniki sta med drugim znani pisec Scott Hahn in Austin Ruse, predsednik C-Fam, katoliškega inštituta za družino in človekove pravice pri ZN.

Vir: kath.net
Foto: splet (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Sveto pismo (Stara in Nova zaveza) - NOV PREVOD
Sveto pismo
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh