Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Filadelfiji pripravljena na papežev obisk

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 06. 2015 / 08:27
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkev v Filadelfiji pripravljena na papežev obisk

Cerkev v Filadelfiji pripravljena na papežev obisk

Nadškof Chaput je predstavil priprave na svetovno srečanje družin.

Tiskovni urad Svetega sedeža je bil včeraj prizorišče predstavitve priprav na osmo svetovno srečanje družin, ki ga letos med 22. in 27. septembrom prirejajo v Filadelfiji v Združenih državah Amerike, udeležil pa naj bi se ga tudi papež Frančišek.



Med predstavitvijo, ki so jo pripravili nadškof Vincenzo Paglia, predsednik Papeškega sveta za družino, Charles Joseph Chaput, filadelfijskih nadškof, ter zakonca Jerry in Lucille Francesco iz filadelfijske nadškofije, so časnikarji izvedeli, da prireditveni teden vključuje ekumenska, medverska in medkulturna družinska slavja, ki naj bi se jih po pričakovanjih udeležilo 12.000 ljudi z vsega sveta. Med obiskom papeža Frančiška 26. in 27. septembra pričakujejo kar od enega do dveh milijonov udeležencev.



Med prijavljenimi je preko tisoč otrok in mladostnikov, starih med 6 in 17 let, ki bodo sodelovali na Kongresu mladih. Družine predstavljajo sto različnih držav. Največ jih po pričakovanju prihaja iz ZDA, sledijo pa jim Kanada, Vietnam, Dominikanska republika in Nigerija.

Po zaključku tiskovne konference je filadelfijski nadškof Charles Chaput v pogovoru za vatikanski radio spregovoril o nenadomestljivem prispevku Cerkve v vse aktualnejši razpravi o mestu in vlogi družine v sodobni družbi.

»Edina in edinstvena stvar, ki jo Cerkev prinaša v razpravo o družinskem življenju, je nauk Jezusa Kristusa«, je pojasnil nadškof Chaput, »za to se mi zdi, da je naš najpomembnejši prispevek v tem, da ta nauk podamo na kar se da jasen način in da ga oznanjamo z veseljem in pozitivnim odnosom.«

Vir: news.va / Radio Vatikan
Foto: news.va / AP / CNA / OssRom

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh