Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkvena streha popustila pod težo snega

Objava: 29. 12. 2010 / 12:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkvena streha popustila pod težo snega

Tik po polnočni božični maši se je v belgijskem Diepenbeeku udrla streha na krajevni cerkvi, v kateri pa takrat k sreči ni bilo več vernikov.

Verniki v belgijskem mestu Diepenbeek so na božični dan prejeli najlepši dar – svoje življenje. Le nekaj ur po tem, ko so se vrnili od polnočne svete maše, se je namreč pod težo snega udrla streha na krajevni cerkvi.

Do nesreče je prišlo v zgodnjih jutranjih urah božičnega jutra, ko so cerkev ravno zapustili zadnji obiskovalci božične polnočne maše. V času prazničnega bogoslužja je bilo svetišče napolnjeno do zadnjega kotička.

Vdor strehe je očitno povzročila teža napadlega snega, zaradi česar pa je povsem uničena celotna zgradba. Žrtev po navedbah medijev k sreči ni bilo, ko pa bi bilo do nesreče prišlo le nekaj ur prej, bi bilo število mrtvih in ponesrečenih zagotovo izjemno visoko. Od cerkvene zgradbe sta namreč ostala cela le dva zidova, na enem izmed njiju še vedno visi upodobitev Križanega.

Na mestu, kjer so le kratek čas pred nesrečo verniki prepevali božične pesmi in izrekali božične molitve, je zdaj le še kup ruševin, Bogu pa gre zahvala, da so človeška življenja ostala nedotaknjena.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh