Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Del Gira čez Kobarid z vzponom na Kolovrat

Za vas piše:
M. M.
Objava: 09. 11. 2021 / 14:03
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2021 / 14:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Del Gira čez Kobarid z vzponom na Kolovrat
Letošnji zmagovalec Gira je postal Kolumbijec Egan Bernal. FOTO: Twitter Egan Bernal

Del Gira čez Kobarid z vzponom na Kolovrat

Prihodnje leto bo med 8. in 30. majem na sporedu že 105. izvedba kolesarske dirke po Italiji. Organiazorji Gira so danes razkrili trase šestih etap, tudi 178-kilometrsko od Marano Lagunareja do cilja v Castelmonteju oziroma na Stari gori, ki bo imela slovenski pridih.

Potem ko so prireditelji v ponedeljek razkrili trase petih sprinterskih etap, je danes znanih več podrobnosti še šestih etap. »Slovenska etapa« bo po poročanju STA na sporedu v petek, 27. maja. Kolesarska karavana bo med drugim obiskala Kobarid z zahtevnim vzponom na Kolovrat s skoraj 10-odstotnim povprečnim naklonom.

35 kilometrov po slovenskih tleh

V etapi bodo morali kolesarji premagati kar 3230 višinskih metrov. Začela se bo v letoviškem obmorskem mestu v Furlaniji, Maranu Lagunaru. Po približno 100 kilometrih bodo kolesarji prečkali italijansko-slovensko mejo, ki ji bo sledila 35 kilometrov dolga vožnja po Sloveniji. Karavana bo prečkala mejo preko Učje in se spustila proti Soči mimo Žage. Sledila bo pot skozi Trnovo v sam Kobarid, od tam pa za Idrsko in vzpon na Livek in Livške Ravne do Kolovrata ter čez sedlo Solarji nazaj v Italijo. Ciljni vzpon bo znano romarsko središče, Stara gora nad Čedadom.

Brez Pogačarja in Rogliča

Italijanski Giro je privlačen tako za kolesarje kot navijače ob progi. A trenutno najbolj vroča slovenska kolesarska asa, Tadej Pogačar in Primož Roglič, ne njem ne bosta nastopila, saj bosta vse svoje moči usmerila v Dirko po Franciji, na kateri si je lani in letos vso svetovno konkurenco pokoril prav Pogačar.



Nalaganje
Nazaj na vrh