Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dnevi odprtih vrat v bogoslovjih in redovnih skupnostih

Objava: 25. 02. 2011 / 09:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dnevi odprtih vrat v bogoslovjih in redovnih skupnostih

Srečanje z redovnicami, redovniki, bogoslovci in duhovniki je namenjeno vsem tistim, ki jih življenje v omenjenih ustanovah zanima.

Dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 5. marca 2011, potekal v Ljubljani in Mariboru, bo priložnost za vse, ki bi se z redovnicami, redovniki, bogoslovci in duhovniki radi osebno srečali. Srečanje je namenjeno mladim, udeležijo pa se ga lahko tudi tisti, ki jih življenje v omenjenih ustanovah zanima, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Pot spoznavanja in odkrivanja duhovnih poklicev (tu se omejujemo na Bogu posvečeno življenje in duhovništvo) lahko vzporejamo z Jezusovim povabilom apostolov Janeza in Andreja, naj »prideta in bosta videla«, kje stanuje in kako je biti z Njim (prim. Jn 1,39).

Vodstvi Škofijske komisije za duhovne poklice v Nadškofiji Ljubljana in Centra za duhovne poklice v Nadškofiji Maribor v sodelovanju z bogoslovji, Slomškovim dijaškim semeniščem ter različnimi ženskimi in moškimi redovnimi ustanovami bosta tudi letos pripravili dan odprtih vrat. V posameznih ustanovah v Ljubljani in Mariboru bodo za obiskovalce odprli vrata in predstavili način življenja in delovanja, na voljo pa bodo tudi za vprašanja in pogovor.

Nadškofija Ljubljana

Dan odrtih vrat bo potekal v pastoralnih prostorih župnije Ljubljana – Koseze na Podutiški cesti 20 v Ljubljani.

Od 9.30 do 12.00 se bodo na programu zvrstile naslednje dejavnosti:

09.30 – glasbeni program

10.00 – pričevanja

11.00 – obisk skupnosti notredamskih sester ter srečanje na stojnicah s predstavnicami in predstavniki različnih redov, bogoslovci in duhovniki

12.00 – zaključek z molitvijo v koseški cerkvi.

Nadškofija Maribor

Dan odprtih vrat bo v pastoralnem letu krščanske dobrodelnosti in solidarnosti v Mariboru potekal pod geslom Ali boš šel tudi ti mimo?

Od 09.00 do 13.00 se bodo na programu zvrstile naslednje dejavnosti:

09.00 – skupni program v Slomškovi dvorani na Slomškovem trgu 19

10.00 – udeleženci se bodo razdelili v manjše skupine in obiskali Bogoslovno semenišče, Slomškovo dijaško semenišče ter različne ženske ali moške redovne skupnosti: šolske in Marijine sestre, uršulinke in skupnost Loyola ter frančiškane in kapucine. V župnijski učilnici bodo življenje in delo predstavili bratje minoriti in sestre salezijanke (hčere Marije Pomočnice). Vsaka skupina bo obiskala eno skupnost.

12.00 – sklep srečanja v stolnici sv. Janeza Krstnika z aktualizacijo križevega pota.

Obiskovali se bodo v izbrani skupnosti lahko pogovarjali s tistimi, ki so začutili Božji klic in sprejeli odločitev za poklicanost v poseben življenjski stan: z redovnicami, redovniki, malosemeniščniki, bogoslovci in duhovniki. Srečali se bodo tudi s konkretno obliko življenja, posvečenega službi Bogu in ljudem.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh