Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelni so lahko tudi otroci

Objava: 22. 02. 2017 / 09:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobrodelni so lahko tudi otroci

Dobrodelni so lahko tudi otroci

Tudi Mavrica marca vstopa v postni čas.
Tudi Mavrica marca vstopa v postni čas. Otroke vabi s plakatom, na katerem je za vsak teden spodbuda, kako naj otroci v postnem času naredijo nekaj dobrega za druge in se odpovedo slabim stvarem.

K dobroti pa vabi tudi tema meseca – dobrodelnost. »Dobrodelnost pomeni predvsem to, da delaš bližnjim dobro, vendar v zameno ne pričakuješ nobene koristi, na primer nagrade ali pohvale.«

Za dobrodelnost pa ni treba biti bogat, saj lahko podarimo tudi čas, pozornost ali pomoč, ki so prav tako dragoceni darovi kot denar, hrana in druge materialne stvari. Osamljen človek potrebuje pozornost , da si vzameš čas zanj. Pozornost mu lahko izkažeš tako, da ga obiščeš ter z njim malo poklepetaš. Starejši ali bolan človek potrebuje pomoč pri nekaterih opravilih, npr. da mu naneseš drva, prineseš stvari iz trgovine.

Dobrodelni so tudi prostovoljci, ki dajo čas in pomoč ljudem v različnih stiskah. Naredijo lahko ogromno dobrega, a za svoje delo niso plačani. To počnejo iz lastne dobrote in sočutja ali ker čutijo, da jih k temu vabi Bog.

Poskusi biti dobrodelen tudi ti. Razmisli, komu lahko ponudiš svojo pomoč in kaj lahko narediš zanj. Pomisli na domače, sorodnike, sošolce, sosede, prijatelje. Nato vzemi list papirja in nanj napiši eno dobro delo ter komu ga boš naredil. Določi tudi, kdaj boš to dobro delo opravil, npr. jutri, naslednji teden. List prilepi na vidno mesto v svoji sobi, da ne boš pozabil uresničiti tega, za kar si se odločil.

Mavrici piši, kako ti je uspelo.

Preberite tudi:

Dobrodelnost in otroci

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh