Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Dolga noč Cerkva' tudi v Sloveniji!

Objava: 20. 04. 2009 / 10:56
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Dolga noč Cerkva' tudi v Sloveniji!

5. junija letos bo 730 cerkva vseh krščanskih veroizpovedi med Bodenskim in Neusiedlerskim jezerom odprlo svoja vrata in povabilo na peto 'Dolgo noč Cerkva'. Samo na Dunaju v tem projektu sodeluje 191 cerkva, ponujajo pa 1100 najrazličnejših programskih točk; po Avstriji pa bo na ta dan ob 17.50 zadonelo 3000 cerkvenih zvonov, ki bodo vernike povabili na 'Dolgo noč'.

Na Dunaju se bo 'Dolga noč' pričela ob 18. uri z ekumenskim bogoslužjem, pri katerem bodo sodelovali zastopniki vseh krščanskih Cerkva, med njimi dunajski pomožni škof Franz Scharl, metropolit Michael Staikos in superintendent Hansjörg Lein, ki bodo skupaj vodili bogoslužje. Ekumenske večernice bodo vabile z naslovom 'Pridi in poglej, pridi in prisluhni'.

Do enih zjutraj bo v cerkvah potekal raznolik program: razprave, bogoslužja, vodeni ogledi, razstave, ogledi filmov, plesa, gledaliških predstav, kabareja, predavanja in ogromno glasbe. Vse to naj bi poskrbelo za doživet večer in napeto noč, obiskovalce pa naj bi navdušilo nad ekumenskim projektom, ki se bo letos odvijal že petič.

V letošnjem letu se zamisel o 'Dolgi noči' prvič širi preko meja Avstrije. Projektu se pridružujejo nekatere Cerkve v Sloveniji, na južnem Tirolskem, v Furlaniji, na Bavarskem, pa tudi na Češkem. Delegacija iz Brna se je 'Dolge noči' na Dunaju udeležila že dvakrat, letos pa bodo projekt prvič izpeljali doma.

V preteklem letu se je 'Dolge noči' udeležilo 275.000 ljudi, od tega 120.000 samo na Dunaju. Odprtih je bilo 570 cerkva.

Letos bo svoja vrata odprlo še več cerkva, tudi pri nas v Sloveniji, in ponudilo prostor za srečanje in duhovnost. Pa zaključimo z besedami kardinala Christopha Schönborna: 'Vsi bomo na ta ali oni način srečali Boga, pa naj bo v molitvi, v pogovoru ali na sprehodu.'

Več informacij na spletnem naslovu
http://www.langenachtderkirchen.at

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh