Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drugi mož Moskovskega patriarhata bo obiskal Vatikan in Torino

Objava: 28. 04. 2010 / 09:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Drugi mož Moskovskega patriarhata bo obiskal Vatikan in Torino

Vodja urada za zunanje zadeve pri moskovskem patriarhatu, metropolit Hilarion, se bo srečal z vatikanskim 'ministrom za ekumenizem', kardinalom Kasperjem

Vodja urada za zunanje zadeve pri moskovskem patriarhatu, metropolit Hilarion Alfejev, bo sredi meseca maja obiskal Italijo, ustavil pa se bo v Rimu in v Torinu. Kot so včeraj potrdili v Vatikanu, se bo predstavnik ruske pravoslavne Cerkve 19. maja v Vatikanu sestal z vatikanskim 'ministrom za ekumenizem', kardinalom Walterjem Kasperjem.

Poleg tega se bo drugi mož moskovskega patriarhata udeležil simpozija z naslovom 'Priče pravoslavja in katolištva v današnji Evropi', ki bo potekal v novi ruski cerkvi sv. Katarine.

Dan kasneje, 20. maja, v Vatikanu prirejajo koncert, na katerem bosta Ruski narodni orkester in Moskovski sinodalni zbor izvajala dela ruskih skladateljev. Na koncertu pričakujejo tudi papeža Benedikta XVI.

Med obiskom Italije bo metropolit Hilarion med drugim daroval slovesno sveto mašo v Milanu, si ogledal razstavo Jezusovega mrtvaškega prta v Torinu in imel predavanje v univerzitetnem mestu Bologni.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh