Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Dvomeči« kardinali papeža prosili za avdienco

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 06. 2017 / 13:29
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Dvomeči« kardinali papeža prosili za avdienco

Meisner, Brandmüller, Burke in Caffara želijo govoriti o »zmedi in zmotah« katoliških duhovnikov.

Štirje kardinali, ki so od papeža Frančiška javno zahtevali pojasnila glede njegove posinodalne spodbude Radost ljubezni, so svetega očeta zdaj prosili za avdienco. S papežem se želijo pogovoriti o razlagi omenjene posinodalne spodbude ter o »zmedi in zmotah« med katoliškimi duhovniki, je zapisano v pismu kardinala Carla Caffarre, ki je bilo objavljeno v ameriškem tedniku National Catholic Register in na nekaterih italijanskih blogih.



Upokojeni kardinal iz Bologne je prošnjo za pogovor sodeč po poročilu izrazil tudi v imenu svojih somišljenikov kardinalov Joachima Meisnerja iz Kölna, Walterja Brandmüllerja in Raymonda Lea Burka. Kardinal Burke, ki živi v Rimu, je pred tem napovedal »uradni popravek« papeža, če se Frančišek ne bi odzval na njihovo novembrsko poizvedovanje.

V ozadju zgodbe je vprašanje, ali znova civilno poročeni zakonci v posameznih primerih smejo prejemati obhajilo, čeprav po Caffarrovih besedah »objektivno in javno živijo v stanju težkega greha in imajo namen tako živeti tudi v prihodnje«. Caffarra prošnjo za pogovor s papežem med drugim utemeljuje s pojasnilom, da medtem nekatere škofovske konference dopuščajo ravnanje, »ki ga cerkveni nauk ni nikoli potrdil«. Posledica tega je nasprotujoče ravnanje v praksi, tako da enak način življenja na Poljskem velja za greh, v Nemčiji pa je povsem sprejemljiv. Prošnja za avdienco naj bi bila podana že 25. aprila, štirje kardinali pa od papeža še niso prejeli odgovora.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh