Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Egiptovska vojska obnavlja koptsko cerkev

Objava: 16. 03. 2011 / 09:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Egiptovska vojska obnavlja koptsko cerkev

V svetišču v Soulu so 5. marca islamski skrajneži zanetili požar.

Egiptovska vojska naj bi v kraju Soul v bližini Kaira obnovila koptsko cerkev, v kateri so islamski skrajneži pred kratkim zanetili požar, je v začetku tedna poročala rimska agencija Asianews, pri čemer se je sklicevala na neimenovani egiptovski vir. Delavci so na zahtevo vlade z obnovo cerkve v Soulu, ki je od egiptovske prestolnice oddaljen okoli trideset kilometrov proti jugu države, že pričeli. Po poročanju rimske agencije gre za ‘dejanje dobre volje’ egiptovske vojske do kristjanov v deželi.

Cerkev naj bi obnovili po prvotni zasnovi kljub ostrim protestom s strani muslimanskih skupin. Kopti so ob tem izrazili neprikrito veselje in obenem napovedali, da si bodo še naprej prizadevali za enakopravnost kristjanov v Egiptu.
Islamski skrajneži so 5. marca letos zanetili več požarov v kraju Soul. Poleg omenjene koptske cerkve so poškodovali tudi številna prebivališča tamkajšnjih koptov. Napad naj bi izzvala ljubezenske zveza nekega koptskega kristjana z mladim muslimanskim dekletom.

Požig koptske cerkve je minuli teden ponovno sprožil nasilje med muslimani in kopti tudi v egiptovski prestolnici. Po podatkih egiptovske vlade je ob tem izgubilo življenje enajst ljudi, šest koptskih kristjanov in pet muslimanov, več kot sto ljudi pa je bilo ranjenih.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh