Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropska konferenca o dialogu med krščanstvom in islamom

Objava: 15. 10. 2008 / 05:56
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropska konferenca o dialogu med krščanstvom in islamom

Od ponedeljka, 20. do četrtka, 23. oktobra 2008 bo v Bruslju potekala evropska konferenca o dialogu med krščanstvom in islamom, ki jo organizirata Odbor za odnose z muslimani v Evropi (CRME) pri Konferenci evropskih Cerkva (CEC) ter Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE).

Na znanstvenem posvetu bodo razpravljali o možnostih za mirno sožitje predstavnikov različnih verskih skupnosti v evropski družbi, ki jo sestavlja velika raznolikost narodov in kultur. Vedno znova se zato kaže tako potreba po kakovostnem premagovanju obstoječih ovir kot potreba po odgovornem ravnanju v družbi. Številnih napetosti in konfliktov ne smemo spregledati niti zanemarjati, saj le-ti izhajajo iz pričakovanj in svobode evropskih narodov. Pluralnost in strpnost v družbi prinašata pravi prostor za mir in dialog.

Na konferenci si želijo vprašanje, kaj pomeni biti evropski državljan, zastaviti vsi tisti, ki se dnevno srečujejo z različnimi evropskimi kulturami, jeziki, narodnostmi in veroizpovedmi.

Organizatorji pripravljajo aktivno debato na temo medverskega dialoga na ravni obeh veroizpovedi z namenom, da bi prerasli konflikte iz preteklosti in sedanjosti ter razvili trdne temelje medsebojnega zaupanja.

Udeleženci bodo v več tematskih sklopih razpravljali v delavnicah in odprtih diskusijah. Konferenca je rezultat predhodnega sodelovanja med kristjani in muslimani v Evropi in predstavlja zgled aktivnega partnerstva v sodobni civilizirani družbi.

Več na http://www.cec-kek.org ali http://www.ccee.ch/

TU SŠK

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh