Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski škofje izrazili žalost nad potresom v Turčiji

Objava: 10. 03. 2010 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropski škofje izrazili žalost nad potresom v Turčiji

Potres z močjo 6,0 stopnje po Richterjevi lestvici je vzhod Turčije stresel v noči iz nedelje na ponedeljek

Udeleženci zasedanja Sveta evropskih škofovskih konferenc in Konference evropskih Cerkva, ki se je v ponedeljek začelo v Istanbulu, so izrazili žalost nad potresom, ki je v noči iz nedelje na ponedeljek prizadel Turčijo. Udeleženci zasedanja so prizadetim zagotovili svojo duhovno bližino in molitve.

Potres z močjo 6,0 stopnje po Richterjevi lestvici je stresel vzhod Turčije in je zahteval najmanj sedeminpetdeset mrtvih, oblasti pa se bojijo, da bo število smrtnih žrtev še naraslo. Ranjenih je bilo več kot sto ljudi. Žarišče potresa, ki se je zgodil ob 4.32 po lokalnem času, je bilo v provinci Elazig, ki leži okoli 550 kilometrov vzhodno od Ankare. Največ škode je potres povzročil v vasicah Okcular, Yukari Kanatli in Kayali, kjer so se zaradi potresa porušile številne hiše in minareti. Potresu je sledilo še najmanj štirideset popotresnih sunkov, najmočnejši od njih je imel moč 5,5 stopnje po Richterjevi lestvici.

Sicer so potresi v Turčiji pogosti. Najhujši je državo prizadel leta 1999, ko je v dveh potresih na severozahodu Turčije umrlo več kot 18.000 ljudi.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh