Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski svet svari pred izginjanjem kristjanov na Bližnjem vzhodu

Objava: 31. 01. 2011 / 07:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropski svet svari pred izginjanjem kristjanov na Bližnjem vzhodu

Parlamentarci Evropskega sveta obsojajo naraščajoče število napadov na kristjane, še posebej v Bagdadu in Aleksandriji.

Parlamentarna skupščina Evropskega sveta svari pred izginjanjem krščanskih skupnosti na Bližnjem vzhodu. Zaton krščanstva obenem pomeni nevarnost za islam, saj bi to lahko razumeli kot znamenje zmage fundamentalizma, poudarjajo evropski parlamentarci. Sožitje različnih verskih skupin je znamenje pluralizma in je nujno potrebno za razvoj demokracije in človekovih pravic.

Na skupščini so razpravljali o strategiji Evropskega sveta, kako še izpostaviti človekovo pravico do verske svobode. Ta namreč obsega tudi pravico posameznika, da spreminja svoje verovanje, torej pravico do spreobrnjenja, poudarjajo poslanci. Evropske države naj bi pripravile predloge izobraževalnih letakov, na katerih bi razjasnili predsodke proti krščanstvu in sovražnost do kristjanov. Obenem bi morale v dialogu z državami tretjega sveta upoštevati položaj kristjanov in drugih verskih manjšin v teh deželah, zahtevajo evropski poslanci.

V sklepni izjavi so evropski parlamentarci obsodili naraščajoče število napadov na kristjane, še posebej v Bagdadu in Aleksandriji. Skupščina je poudarila, da odnosi med kristjani in islamsko večino na Bližnjem vzhodu nikoli niso bili enostavni, saj so številne javne avtoritete v povezavi z verskimi manjšinami ljudem pogosto dajale napačna znamenja.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh