Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropsko leto boja proti revščini 'ni kaj dosti prineslo'

Objava: 20. 12. 2010 / 10:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropsko leto boja proti revščini 'ni kaj dosti prineslo'

Kritična bilanca nemških sindikatov in cerkvenih predstavnikov.

'Evropsko leto boja proti revščini in socialni izključenosti' po mnenju nemških cerkvenih in sindikalnih predstavnikov ni obrodilo kaj dosti sadov. Konkretnih korakov, ki bi ljudem pomagali premagati problem 'reven kljub zaposlitvi' ni bilo prav veliko, menijo člani komisije 'Pravičnost in mir' pri nemški škofovski konferenci ter predstavniki Nemškega združenja sindikatov, ki so svojo skupno izjavo predstavili v Berlinu na četrto adventno nedeljo.

Kot so povedali sindikalisti, 'se od lepih besed še nihče ni nasitil'. Zgolj nizanje tematskih let s plemenitimi cilji Evropi ne bo dosti v pomoč, pa meni predsednik nemške komisije 'Pravičnost in mir', škof Stephan Ackermann. Obe organizaciji med drugim pozivata nemško vlado, naj vendarle uresniči sklepe mednarodne delavske organizacije ILO, saj v Nemčiji še vedno nista urejena višina minimalnih dohodkov in socialno zavarovanje sezonskih delavcev.

Z 'Evropskim letom boja proti revščini in socialni izključenosti' je Evropska komisija v letu 2010 podpirala kampanje, s katerimi je spodbujala udeležbo obubožanih v družbenem življenju. Za omenjen projekt je bilo na voljo sedemnajst milijonov evrov.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh