Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropsko srečanje študentov

Objava: 06. 05. 2012 / 20:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropsko srečanje študentov

V Rimu je bilo evropsko srečanje študentov. Udeležilo se ga je tudi 30 študentov iz Slovenije.

V Rimu so letos v času prvomajskih počitnic (26. 4. do 1. 5.) organizirali evropsko srečanje študentov. Povabilu se je odzvalo 27 držav, ki so v večno mesto poslale 400 mladih s statusom študenta (iz Slovenije 30). Glavni namen srečanja je bilo spoznati realnost današnje družbe, politike, ekonomije, medijev in kulture, ter iskanje smernic evangelizacije v sedanjem času. Študentje smo v štirih jezikovnih skupinah podali svoj pogled na vsako od naštetih sfer današnjega življenja in skupaj razmišljali, kakšna je danes vloga kristjana pri oznanjevanju. Prišli smo do pomembnega vprašanja, ali je danes še v ospredju prinašanje vesele novice celemu svetu ali pa je v razvitem svetu mogoče bolj potrebno svoje moči in evangelizacijo preusmeriti na »izgubljene ovčice« – tiste, ki so bili nekoč del te črede in so potem odšli na drugo pot.

Poleg pogovorov so srečanje zaznamovali tudi ogledi mesta Rim, slovesna maša v baziliki sv. Petra, ki jo je daroval papež Benedikt XVI., slovenska ekipa pa je srečanje zaključila še z ogledom Assisija.

Upajmo, da bodo besede, ki smo jih tu slišali, obrodile svoj sad in mlade kiristjane po Evropi spodbudile, da bodo pričevali pogumno in z veseljem.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh