Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

France Cukjati in otroci za srce Afrike

Objava: 17. 10. 2007 / 11:56
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

France Cukjati in otroci za srce Afrike

Ob mednarodnem dnevu boja proti revščini je predsednik državnega zbora France Cukjati danes v DZ odprl likovno razstavo otrok Za srce Afrike. Izpostavil je predvsem problem lakote. Dejal je, da na svetu v treh minutah umre toliko otrok, kot jih je bilo danes na razstavi slik. Poudaril je pomembno vlogo otrok, ki je opozarjati odrasle, predvsem politike, da mislijo tudi na ljudi, potrebne pomoči.

Predsednik državnega zbora je zaskrbljen nad dejstvom, da se v današnjem času globalizacije in večje medijske povezanosti v svetu revščina seli v naš vsakdan. Poudaril je, da Evropska unija namenja vse več sredstev za pomoč Afriki, in dejal, da je tudi Slovenija dolžna nameniti del svojega BDP za tovrstno pomoč. Predstavil je tudi vlogo civilne družbe ter v sklopu te Karitas, Rdeči križ in misijonske organizacije, ki morajo po njegovih besedah poskrbeti, da pridejo sredstva v prave roke.

Razstava je v okviru dobrodelne akcije Za srce Afrike Slovenske Karitas, ki je namenjena zbiranju pomoči za otroke v državah Burundi, Ruanda, Zambija in Bocvana. Na akcijo se je odzvalo 88 osnovnih šol, v katerih je sodelovalo več kot 1000 otrok.


VEČ

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh