Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek bo nocoj umil noge mladim različnih veroizpovedi

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 28. 03. 2013 / 11:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek bo nocoj umil noge mladim različnih veroizpovedi

Sveti oče bo nocojšnji spomin Jezusove zadnje večerje z umivanjem nog obhajal z mladimi gojenci v rimskem zaporu.

Sveti oče bo nocojšnji spomin Jezusove zadnje večerje z umivanjem nog obhajal z mladimi gojenci v rimskem zaporu ‘Istituto Penale per i Minorenni Casal Del Marmo’. Kot so sporočili iz Vatikana, bosta s papežem somaševala generalni vikar rimske škofije kardinal Agostino Vallini in zaporniški duhovnik p. Gaetano Greco.

Bogoslužja se bo udeležilo deset deklet in štirideset fantov, dvanajstim izmed njih pa bo papež Frančišek obredno umil noge. Kriterij izbire dvanajstih mladih je bil narodnost, saj naj bi bilo zastopanih čim več različnih držav, in veroizpoved. Mladi, ki jim bo sveti oče po Jezusovem zgledu v simbolnem obredu umil noge, naj bi pripadali različnim religijam, so sporočili iz Vatikana.

Po zaključku svete maše je predvideno srečanje mladih in tamkajšnjih uslužbencev s papežem. Srečanja naj bi se udeležili tudi italijanski pravosodni minister Paolo Severino, državna sekretarka Catarina Chinnici, vodja ustanove Liana Giambartolomei in pravosodni nadzornik Saulo Patrizi.
Mladi bodo papežu izročili lesen križ in klečalnik za molitev, ki so ju sami izdelali v mizarski delavnici kazenskega zavoda. Frančišek bo vsem prinesel pirhe in tradicionalni velikonočni kolač ‘Colomba’, spečen v obliki golobice. Zaradi varovanja zasebnosti mladih zapornikov s srečanja mladih s svetim očetom ne bo posnetkov za javnost.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh