Zapri
Iskanje

Frančišek obžaluje prikrito trpljenje otrok in družinske spore

Objava: 13. 06. 2013 / 10:19
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Frančišek obžaluje prikrito trpljenje otrok in družinske spore

Sveti oče je pozval mednarodno skupnost, naj si še bolj prizadeva v boju proti 'resnični kugi' otroškega dela in izkoriščanja mladoletnikov.
Papež Frančišek je obsodil nepravično otroško delo in izkoriščanje mladoletne delovne sile po vsem svetu. »Vsak otrok bi se moral igrati, učiti, moliti in odraščati, v lastni družini, v skladnem, ljubečem in neobremenjenem okolju«, je med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu dejal sveti oče ob svetovnem dnevu boja proti otroškem delu.

Papež je tudi pozval vernike, naj sledijo dvojni ponudbi ljubezni do Boga in do bližnjega. Po njegovih besedah Cerkev nikoli ne bi smela prenehati z oznanjevanjem evangelija vsem ljudstvom sveta.

Bog je preko Jezusa 'vse ljudi brez razlike' povabil, naj mu sledijo. Kristjani s krstom postanejo Božji otroci, Božje ljudstvo. S tem jim je zaupana naloga, naj bodo 'luč sveta' ter 'kvas in sol zemlje'. Toda tudi med njimi pogosto vladajo vojne, celo bratske, sebičnost in spori v družini ali na delovnem mestu, je potožil papež Frančišek. »Ljubimo se med seboj kot resnični bratje«, je sveti oče pozval okoli 80.000 obiskovalcev na Trgu sv. Petra.

Poleg tega je romarje še zaprosil, naj bodo dovolj močni in molijo tudi za vse tiste, ki jim prinašajo jezo in nejevoljo. »Že danes začnimo s tem«, je dejal Frančišek. V odprti Cerkvi bi lahko Božje ljudstvo našlo usmiljenje, odpuščanje in spodbudo.

Papež pa je potožil tudi o prikritem trpljenju otrok, ki delajo kot hišni pomočniki. Ta pojav je vse pogostejši predvsem v revnih deželah; pogosto je povezan z zlorabo, trpinčenjem in diskriminacijo. Frančišek je pozval mednarodno skupnost, naj si še bolj prizadeva v boju proti 'resnični kugi' otroškega dela in izkoriščanja mladoletnih oseb.

Foto: splet

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Duhovna rast
23,50€ Poglej izdelek: Klic k usmiljenju
Nalaganje
Nazaj na vrh