Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek obžaluje prikrito trpljenje otrok in družinske spore

Objava: 13. 06. 2013 / 10:19
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek obžaluje prikrito trpljenje otrok in družinske spore

Sveti oče je pozval mednarodno skupnost, naj si še bolj prizadeva v boju proti 'resnični kugi' otroškega dela in izkoriščanja mladoletnikov.

Papež Frančišek je obsodil nepravično otroško delo in izkoriščanje mladoletne delovne sile po vsem svetu. »Vsak otrok bi se moral igrati, učiti, moliti in odraščati, v lastni družini, v skladnem, ljubečem in neobremenjenem okolju«, je med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu dejal sveti oče ob svetovnem dnevu boja proti otroškem delu.

Papež je tudi pozval vernike, naj sledijo dvojni ponudbi ljubezni do Boga in do bližnjega. Po njegovih besedah Cerkev nikoli ne bi smela prenehati z oznanjevanjem evangelija vsem ljudstvom sveta.

Bog je preko Jezusa 'vse ljudi brez razlike' povabil, naj mu sledijo. Kristjani s krstom postanejo Božji otroci, Božje ljudstvo. S tem jim je zaupana naloga, naj bodo 'luč sveta' ter 'kvas in sol zemlje'. Toda tudi med njimi pogosto vladajo vojne, celo bratske, sebičnost in spori v družini ali na delovnem mestu, je potožil papež Frančišek. »Ljubimo se med seboj kot resnični bratje«, je sveti oče pozval okoli 80.000 obiskovalcev na Trgu sv. Petra.

Poleg tega je romarje še zaprosil, naj bodo dovolj močni in molijo tudi za vse tiste, ki jim prinašajo jezo in nejevoljo. »Že danes začnimo s tem«, je dejal Frančišek. V odprti Cerkvi bi lahko Božje ljudstvo našlo usmiljenje, odpuščanje in spodbudo.

Papež pa je potožil tudi o prikritem trpljenju otrok, ki delajo kot hišni pomočniki. Ta pojav je vse pogostejši predvsem v revnih deželah; pogosto je povezan z zlorabo, trpinčenjem in diskriminacijo. Frančišek je pozval mednarodno skupnost, naj si še bolj prizadeva v boju proti 'resnični kugi' otroškega dela in izkoriščanja mladoletnih oseb.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Jeruzalemski izziv
Pričevanja
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh