Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek vabi na medgeneracijsko srečanje v Rim

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 10. 2018 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2018 / 12:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek vabi na medgeneracijsko srečanje v Rim

Srečanja 23. oktobra naj bi se udeležil tudi prireditelj SDM 2019, nadškof Mendieta.

Papež Frančišek želi spodbuditi dialog med starejšo in mlajšo generacijo, zato 23. oktobra letos vabi mlade in stare z vsega sveta na skupno srečanje v Rim. Dogodka na Patrističnem inštitutu Augustinianum v bližini Vatikana naj bi se udeležila tudi prireditelj naslednjega svetovnega dne mladih, panamski nadškof Jose Domingo Ulloa Mendieta, in urednik jezuitske revije Civilta Cattolica, p. Antonio Spadaro.

Dialoško srečanje med starimi in mladimi bo v sklopu dogodkov trenutnega zasedanja škofovske sinode o mladih, so sporočili iz Vatikana. Ob tem so navedli besede papeža Frančiška: »Če želimo stopati v prihodnost, potrebujemo preteklost, potrebujemo globoke korenine, potrebujemo spomin, potrebujemo pogum.« Sveti oče je že večkrat predstavil svojo vizijo sveta v prihodnosti: »Želim si svet, ki bo živel nov objem med starimi in mladimi.«

V pripravi na medgeneracijsko srečanje naj bi izšla tudi knjiga pogovorov, za katero je bilo izprašanih 250 moških in žensk iz več kot 30 držav. Knjiga naj bi vsebovala tudi komentar papeža Frančiška v pogovoru s Spadarom, ki bo izdal italijansko različico knjige. Knjiga z naslovom »The wisdom of time/La saggezza del tempo« (Modrost časa) bo istočasno izšla tudi v Združenih državah Amerike.

Vir: Kathpress / Vatican News
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh