Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančiškani bodo zasedali v Assisiju

Objava: 09. 04. 2009 / 10:16
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančiškani bodo zasedali v Assisiju

Frančiškovi bratje bodo s slovesnim zborovanjem v Assisiju obeležili 800-letnico obstoja svojega reda. Na kongresu, ki bo potekal od 15. do 18. aprila letos v Frančiškovem domačem kraju, pričakujejo 2000 predstavnikov štirih vej Frančiškovega reda, je povedal generalni minister frančiškanov, p. Jose Rodriguez Carballo. Jubilejno srečanje spominja na leto 1209, ko je papež Inocenc III. potrdil Frančiškova redovna pravila. 18. aprila letos bo delegacijo z zasedanja v avdienco sprejel papež Benedikt XVI.

P. Carballo je pojasnil, da udeleženci zastopajo 35.000 članov reda iz 65 dežel sveta. 'Mednarodnega kapitlja na rogoznicah' naj bi se udeležili predstavniki frančiškanov, minoritov, kapucinov in Frančiškovega svetnega reda. Oznaka 'Kapitelj na rogoznicah' izhaja iz leta 1221, ko je 5000 Frančiškovih spremljevalcev na srečanju v Assisiju zaradi pomanjkanja prostora prenočevalo na rogoznicah pri Porcijunkoli.

Vodstvo frančiškanov poudarja, da se Frančiškovo gibanje nenehno razvija. Po vsem svetu letno beležijo 'majhen, a stalen prirast' članov, posebej v Afriki in Aziji. Tudi verniki drugih veroizpovedi se čutijo blizu Frančiškovi duhovnosti.

Poleg avdience pri papežu se bo 25 udeležencev kongresa sestalo tudi z italijanskim predsednikom Giorgiom Napolitanom. V začetku junija se želijo predstavniki Frančiškovih redov ponovno sestati v Assisiju, da izvolijo novega generalnega ministra.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh