Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoske benediktinke bodo snemale album gregorijanskih koralov

Objava: 27. 07. 2010 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francoske benediktinke bodo snemale album gregorijanskih koralov

Zaprti red francoskih benediktink je z glasbeno založbo Universal Music podpisal pogodbo za izdajo glasbenega albuma.

Zaprti red francoskih benediktink je z glasbeno založbo Universal Music podpisal pogodbo za izdajo glasbenega albuma. Na založbi so iskali najboljše pevke gregorijanskih koralov, našli pa so jih prav med francoskimi benediktinkami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Tega nismo načrtovale, prišlo je samo od sebe," je v izjavi, v izjavi, ki jo je objavila založba Universal Music, je dejala sestra prednica samostana Notre Dame Placide Devillers.

"Sprva nas je skrbelo, da bo snemanje ogrozilo našo kontemplacijo in samostansko življenje, zato smo molile k zavetniku svetemu Jožefu. Naše prošnje so bile uslišane, saj menimo, da se bo album gregorijanskih koralov dotaknil ljudi ter jim pomagal najti notranji mir," je povedala Placide Devillers.

Zaradi pravil kontemplativnega reda so bili snemalni tehniki v samostanu prisotni le, ko so bile sestre v drugem delu stavbe. V kapeli so namestili mikrofone in se umaknili v ločene prostore, od koder so vodili snemanje. Za promocijo albuma bodo sestre posnele televizijsko reklamo in se fotografirale za ovitek albuma, je dejal predstavnik založbe, ki ima pod svojo streho med drugim tudi kontroverzno pevko Lady Gaga.

Francoske benediktinke so bile izbrane med več kot 70 samostanskimi ženskimi zbori iz vsega sveta, ki ga je založba Universal Music izvedla po iskri uspeha, ki so jo s svojim albumom gregorijanskih koralov zanetili cistercijanski menihi iz avstrijskega Stift Heiligenkreuza.

STA

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh