Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hindujci v Indiji bojkotirajo katoliške trgovine

Objava: 02. 09. 2010 / 08:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Hindujci v Indiji bojkotirajo katoliške trgovine

Hindujski verniki so po izbruhu kolere sklenili, da ob torkih in petkih ne bodo delali, s čimer so želeli pomiriti svoje bogove, katoliška skupnost pa njihovega predloga ni upoštevala.

V indijski zvezni državi Karnataka hindujci že dlje časa bojkotirajo katoliške trgovce. Kot poroča azijska katoliška agencija Ucanews, so kristjani po izbruhu kolere odklonili predlog hindujskih vernikov. Ti so po izbruhu bolezni v nekaterih predelih Karnatake sklenili, da ob torkih in petkih ne bodo delali, da bi s tem pomirili svoje bogove. Nek katoliški duhovnik pa je svojo skupnost pozval, naj tega predloga ne upošteva. Zato je prišlo do bojkota katoliških podjetnikov s strani hindujske skupnosti.


Poleg tega so hindujci svoje ljudi pozvali, naj katoličanom več ne ponujajo delovnih mest, kar je po besedah škofa Dereka Fernandesa iz Karwarja 'kršenje človekovih pravic proti katoličanom'.

Sredi avgusta je poslanec nacionalistične hindujske stranke BJP, Prahlad Remani, na praznik indijske neodvisnosti pozval hindujce in predstavnike drugih verstev, naj 'iztrebijo krščanstvo' v Indiji. Predsednik vlade v zvezni državi Karnataka je od svojega strankarskega kolega večkrat zahteval opravičilo za omenjeno izjavo, kar pa je Remani doslej vedno odklonil in še vedno vztraja pri svoji tezi 'iztrebljanja'.

Na fotografiji: Bangalore, prestolnica indijske zvezne države Karnataka

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh