Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrvaški predsednik na obisku pri papežu

Objava: 12. 10. 2010 / 07:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Hrvaški predsednik na obisku pri papežu

Bo sveti oče prihodnje leto obiskal Hrvaško?

Papež Benedikt XVI. je minulo soboto v avdienco sprejel hrvaškega predsednika Iva Josipovića. V središču pogovorov med srečanjem, ki so ga v Vatikanu označili kot 'prisrčno', so bila aktualna vprašanja o razmerah na Hrvaškem, posebna pozornost pa je bila namenjena položaju Hrvatov v Bosni in Hercegovini.

Sveti oče in predsednik Josipović sta razpravljala tudi o prispevku katoliške Cerkve na Hrvaškem h kulturnemu in duhovnemu razvoju na poti te države do polnopravne vključitve v Evropsko zvezo. Ob tem je najpomembneje, sta izpostavila tako Benedikt XVI. kot hrvaški predsednik, da Hrvaška v tem procesu ohrani svojo krščansko istovetnost.

Ob sprejemu predsednika Josipovića pri papežu so se pojavila ugibanja o morebitnem potovanju Benedikta XVI. na Hrvaško. Na vprašanje spremljajočega časnikarja, ali bo prihodnje leto do obiska vendarle prišlo, je sveti oče odvrnil s pomenljivim 'Mogoče!'.

Po sprejemu pri svetem očetu se je predsednik Josipović sestal še s papeževim državnim tajnikom kardinalom Tarcisijem Bertonejem in s tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami nadškofom Dominiqom Mambertijem.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh