Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irski primas za uvedbo sodobne spolne vzgoje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 05. 2018 / 07:45
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2018 / 08:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Irski primas za uvedbo sodobne spolne vzgoje

Nadškof Eamon Martin: na katoliških šolah ni prostora za nadlegovanje, rasizem ali homofobijo.

Irski katoliški primas Eamon Martin si želi prenove pouka spolne vzgoje na katoliških šolah. Prenova je »nujno potrebna«, če želimo mladim pomagati, da se bodo znali spopasti s tveganji in izzivi spolnosti v stvarnem in virtualnem svetu, so irski mediji navajali besede nadškofa v Armaghu. Spletno nadlegovanje, javne razprave o LGBT skupnosti in spolni istovetnosti, pa tudi razprava #MeToo jasno nakazujejo razvoj, ki mu je treba slediti.



V sodelovanju s starši je treba razviti primerno obliko pouka spolne vzgoje, med katerim bodo otrokom posredovali starosti primerne informacije, razpravljali o kontracepciji, spolno prenosljivih boleznih, istospolnih zvezah in pomenu obojestranske privolitve v spolne odnose, je pred dnevi poudaril nadškof Martin na konferenci o politiki katoliških šol v irskem Galwayu.

Ravno pri vprašanjih o spolni istovetnosti in istospolnih zvezah je pomembno, da se jih mladim posreduje »z večjim občutkom in se jim ob tem sporoča, da jih Bog ljubi«. Pouk spolne vzgoje bi moral jasno pokazati, da na katoliških šolah »ni prostora za nadlegovanje, rasizem, homofobijo in kakršno koli drugo obliko povzročanja neprijetnosti«, je povedal irski primas.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Akcija
Po Božji podobi
Duhovna rast
29,90€ 24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh