Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iščemo mlade katoliške detektive!

Objava: 25. 08. 2009 / 06:55
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Iščemo mlade katoliške detektive!

Angleški in valižanski škofje spodbujajo spoznavanje Svetega pisma

Pri projektu, ki ga finančno podpira Škofovska konferenca Anglije in Walesa, so uvedli program, s katerim naj bi spodbudili zanimanje za spoznavanje Svetega pisma med najstniki.

V sporočilu za javnost, ki so ga včeraj pripravili pri Škofovski konferenci, je zapisano, da je mesečni 'Detektivski kviz o Svetem pismu', skupaj s seznamom nagrad za tiste, ki uspešno odkrivajo sledi, že na voljo na spletni strani Yfaith.

Spletna stran Yfaith je namenjena mladim med 11. in 13. letom, postavili pa so jo pri Katoliški agenciji v podporo evangelizaciji, ki je del Škofovske konference Angllije in Walesa. Z detektivskim programom želijo izpopolniti znanje mladih o Jezusu in jih spodbuditi, da bi tudi sami prebirali Sveto pismo.

Kviz mlade uporabnike napoti k iskanju odgovorov na zastavljena vprašanja o Svetem pismu, kot je denimo 'Kolikokrat je v Svetem pismu omenjen sir? Kdo je večkrat zapored doživel brodolom in pristal v ječi? Koliko hlebcev kruha in koliko rib je bilo potrebnih, da so nahranili tri tisoč ljudi?'

Emily Davis, koordinatorica projekta Yfaith, je povedala, da predstavlja tovrstno širjenje poznavanja Svetega pisma med mladimi pravi izziv. Mladinska kateheza po njenem mnenju pomeni prav to, da se najdejo novi, zabavni načini za spoznavanje vere, in Svetopisemski detektivski kviz je eden izmed korakov v tej smeri.

Davisova pravi, da je ves njihov trud poplačan, ko vidijo 11- do 13-letnike, kako samozavestno prebirajo svoja Sveta pisma in iščejo odgovore na zastavljena vprašanja, obenem pa spoznavajo temeljne resnice o svoji veri. Kviz je torej odlično orodje za evangelizacijo.

Kviz je z ostalimi vsebinami na spletni strani Yfaith na voljo tudi katehetom, animatorjem, staršem, starim staršem in mladinskim duhovnikom. K uporabi spletne strani pa njeni avtorji spodbujajo tudi šole in mladinske skupine ter družine, saj lahko tam dobijo številne zamisli za spoznavanje Božje besede.

http://www.yfaith.co.uk/

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh