Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski katoličani v postu brez SMS sporočil

Objava: 05. 03. 2009 / 10:28
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski katoličani v postu brez SMS sporočil

Potem ko so se tri katoliške župnije v Italiji odločile za pričakovanje velikonočnih praznikov brez SMS sporočil, brez obiskovanja družabnih spletnih strani in brez igranja računalniških igric, se je njihova postna kampanja razširila po vsej Italiji.

‘Post brez SMS’ se je začel v župnijah Modena, Bari in Pesaro, odločitev za tovrstno odpoved pa temelji na besedah papeža Benedikta XVI., ki je moderno tehnologijo označil kot ‘orodje za človekovo osamitev’.

V januarskem sporočilu ob 43. svetovnem dnevu družbenih komunikacij je papež sicer pohvalil sposobnost mladih, da novodobne medije uporabljajo za medsebojno povezanost. Po papeževih besedah mladi tovrstno tehnologijo uporabljajo kot ‘sredstvo za ohranjanje stikov s svojimi prijatelji, pridobivanje novih poznanstev, širjenje mreže sodelavcev in podobno mislečih, iskanje različnih podatkov in novic, in da prek nje delijo svoje zamisli in mnenja’.

S tem ko navezujemo stike, dodaja papež, zadostimo svoji najgloblji potrebi in smo bolj izpolnjeni kot ljudje. Stvarnik nas je namreč ustvaril za Ljubezen’.

Vendar pa, svari papež, nas lahko ‘obsedenost’ po virtualni povezanosti pripelje v resnično osamitev, saj posamezniki posledično ne zmorejo več navezovati stikov v resničnem življenju. To po papeževih besedah ‘ustvarja motnjo v vzorcih počitka, tišine in razmišljanj, ki so potrebni za zdrav človekov razvoj’.

Razdiralna prodornost novih komunikacijskih sredstev je dosegla tudi Vatikan. Kot je poročal londonski Times, je bil francoski predsednik Sarkozy deležen graje, ker je celo med zasebno avdienco pri papežu Benediktu XVI. preverjal sporočila na svojem mobilnem telefonu.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh